Kuntavaaliehdokkaaksi

Seuraavat vaalit ovat jälleen edessä. Huhtikuussa 2017 käydään kuntavaalit, joissa Turulle valitaan uusi kaupunginvaltuusto – viimeinen valtuusto, joka päättää hetken aikaa myös sosiaali- ja terveysasioista. Seuraavan vaalikauden aikana sote siirtyy maakuntiin, minkä jälkeen kunnat luodaan tavallaan uudestaan. Minkälaisia ovat tulevat kunnat? Sitä toivoisin voivani olla mukana määrittelemässä.

Turun pitäisi ainakin olla elinvoimainen ja katsoa eteenpäin: kaupungissa on nyt paljon pöhinää telakan, uusien asukkaiden, yleiskaavan ja uuden rakentamisen tiimoilta. Olemme tällä kaudella pystyneet pitämään kiinni paljosta hyvästä, kuten subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta ja päivähoidon ja opetuksen ryhmäkoosta, vaikka maan hallitus on niitä yrittänyt murentaa. Ensi kaudella tarvitaan roheutta tehdä isoja päätöksiä, kuten lisätä Turun vetovoimaa raitiotiellä, matkakeskuksella, kampuksella ja keskustan kehittämisellä. Tarvitaan halua säilyttää luontoympäristöjä täydennyrakennettaessa ja tehtäessä saarten kaavoja. Tarvitaan kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, jolla päästään tämän valtuuston asettamaan hiilineutraali Turku 2040 -tavoitteeseen. Tarvitaan lisää pyöräteitä ja kävelyalueita, leikkipaikka keskustaan ja lisää elämää Wanhaan Turkuun. Vaikka sote-asiat häviävät kaupungista maakuntaan, pitää Turussa entistä painokkaammin satsata ihmisten hyvinvointiin huolehtimalla viihtyisästä elinympäristöstä, liikuntapaikoista, kulttuurin harrastamisen mahdollisuuksista ja yhteistyöstä vaikkapa koulujen, nuorisotyön ja lastensuojelun välillä. Tarvitaan kaupunki, jossa kaikenikäiset viihtyvät entistä paremmin ja jonne matkailijat haluavat tulla.

Kaikista näistä syistä olen jälleen kuntavaaliehdokkaana Turussa. Haluni tehdä parempi, vihreämpi Turku on vain kasvanut 12 valtuustovuoteni aikana. Odotan jo innolla kevään vaaleja – tehdään Turusta taas pykälän verran vihreämpi!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s