Minä

Olen turkulainen 37-vuotias kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja,konsernijaoston puheenjohtaja, varakansanedustaja ja kuntavaaliehdokas. Työskentelen kehitysjohtajana harvinaisten ja perinnöllisten sairauksien Norio-keskuksessa.

Havahduin ympäristön tilaan ja maailman epäoikeudenmukaisuuteen yläasteella, jolloin lähdin mukaan kansalaisjärjestötoimintaan. Politiikkaan hivuttauduin opiskellessani Turun yliopistossa ja liittyessäni vastaperustettuihin Turun opiskeleviin vihreisiin.

Opiskelijapolitiikan innoittamana asetuin ehdolle vuoden 2004 kunnallisvaaleissa ja siitä saakka olen ollut Turussa kaupunginvaltuutettuna. Olen ollut aiemmin ehdolla myös kaksissa eduskuntavaaleissa ja eurovaaleissa.

Politiikassa keskeisiä kiinnostuksen kohteitani ovat kestävä ympäristöpolitiikka, erityisesti liikenne, lasten ja nuorten syrjäytymisen ja eriarvoisuuden ehkäisy, muuttuneen työelämän haasteet, erilaiset tasa-arvon kysymykset ja kulttuuri. Kiinnostuksen aiheet luonnollisesti lisääntyvät politiikkavuosien karttuessa, mutta nämä ovat olleet vaaliteemojani alusta saakka.

Koulutukseltani olen FT ja VTM. Väittelin syksyllä 2014 perinnöllisyysneuvonnasta Turun yliopiston lääketieteellisen biokemian ja genetiikan oppiaineesta. Perustutkinnon tein yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa; valmistuin valtiotieteiden maisteriksi sosiologiasta 2005. Työuraa olen tehnyt erilaisissa tutkimus- ja kehitysprojekteissa Turun yliopistossa, Helsingin yliopistossa ja sosiaali- ja terveysministeriössä. Nyt työskentelen Rinnekoti-Säätiön harvinaisten ja perinnöllisten sairauksien Norio-keskuksessa kehitysjohtajana. Työpaikkani on Helsingissä, mutta teen puolet ajasta töitä kotona Turussa.

Perheeseeni kuuluvat avopuoliso ja 5- ja 8-vuotiaat lapset. Viihdyn pyörän selässä, kirjastossa ja sohvan nurkassa. Aina silloin tällöin harrastan kirjoja, käsitöitä, valokuvia, pianonsoittoa, vesijumppaa, lenkkeilyä ja kuntosalia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s