Minä

Olen 42-vuotias pormestariehdokas, Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja vihreiden kaupunginvaltuutettu. Työskentelen kehitysjohtajana Harvinaiskeskus Noriossa Kehitysvammaisten Tukiliitossa.

Havahduin ympäristön tilaan ja maailman epäoikeudenmukaisuuteen yläasteella, jolloin lähdin mukaan kansalaisjärjestötoimintaan. Politiikkaan hivuttauduin opiskellessani Turun yliopistossa ja liittyessäni vastaperustettuihin Turun opiskeleviin vihreisiin.

Opiskelijapolitiikan innoittamana asetuin ehdolle vuoden 2004 kunnallisvaaleissa ja siitä saakka olen ollut Turussa kaupunginvaltuutettuna. Olen ollut neljä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa ja kerran eurovaaleissa.

Politiikassa keskeisiä kiinnostuksen kohteitani ovat kestävä ilmasto- ja ympäristöpolitiikka, lasten ja nuorten syrjäytymisen ja eriarvoisuuden ehkäisy, köyhyyden torjuminen, koulutuksen merkitys, ennaltaehkäisevät palvelut, yhdenvertaisuus ja kaupunkikulttuuri. Kiinnostuksen aiheet luonnollisesti lisääntyvät politiikkavuosien karttuessa, mutta nämä ovat olleet vaaliteemojani alusta saakka.

Koulutukseltani olen FT ja VTM. Väittelin syksyllä 2014 perinnöllisyysneuvonnasta Turun yliopiston lääketieteellisen biokemian ja genetiikan oppiaineesta. Perustutkinnon tein yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa; valmistuin valtiotieteiden maisteriksi sosiologiasta 2005. Työuraa olen tehnyt erilaisissa tutkimus- ja kehitysprojekteissa Turun yliopistossa, Helsingin yliopistossa ja sosiaali- ja terveysministeriössä. Syksystä 2014 olen työskennellyt harvinaisten ja perinnöllisten sairauksien parissa Harvinaiskeskus Noriossa, joka on nykyään osa Kehitysvammaisten Tukiliittoa. Kehitysjohtajana tehtävässäni vedän yksikköämme ja vaikutan harvinaista sairautta sairastavien asemaan. Työpaikkani on Helsingissä, mutta teen pääosin töitä kotona Turussa.

Perheeseeni kuuluvat puoliso sekä 9- ja 13-vuotiaat lapset, joiden kanssa tykkään käydä metsäretkillä tai loikoilla sohvan nurkassa kirjan kanssa. Viihdyn luonnossa, televisiodraamojen parissa, kameran kanssa, pianoa soittamassa ja laulamassa, lenkillä äänikirjan kanssa ja erilaisten ihmisten seurassa. Politiikassa parasta on tutustua ihmisiin ja löytää heidän kanssaan yhteinen tie viedä asioita eteenpäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s