Minä

Olen 40-vuotias Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja vihreiden kaupunginvaltuutettu. Työskentelen kehitysjohtajana Harvinaiskeskus Noriossa Kehitysvammaisten Tukiliitossa.

Havahduin ympäristön tilaan ja maailman epäoikeudenmukaisuuteen yläasteella, jolloin lähdin mukaan kansalaisjärjestötoimintaan. Politiikkaan hivuttauduin opiskellessani Turun yliopistossa ja liittyessäni vastaperustettuihin Turun opiskeleviin vihreisiin.

Opiskelijapolitiikan innoittamana asetuin ehdolle vuoden 2004 kunnallisvaaleissa ja siitä saakka olen ollut Turussa kaupunginvaltuutettuna. Olen ollut neljä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa ja kerran eurovaaleissa. Olen neljättä kautta varakansanedustaja.

Politiikassa keskeisiä kiinnostuksen kohteitani ovat kestävä ilmasto- ja ympäristöpolitiikka, lasten ja nuorten syrjäytymisen ja eriarvoisuuden ehkäisy, muuttuneen työelämän haasteet, koulutuksen merkitys, erilaiset tasa-arvokysymykset ja kulttuuri. Kiinnostuksen aiheet luonnollisesti lisääntyvät politiikkavuosien karttuessa, mutta nämä ovat olleet vaaliteemojani alusta saakka.

Koulutukseltani olen FT ja VTM. Väittelin syksyllä 2014 perinnöllisyysneuvonnasta Turun yliopiston lääketieteellisen biokemian ja genetiikan oppiaineesta. Perustutkinnon tein yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa; valmistuin valtiotieteiden maisteriksi sosiologiasta 2005. Työuraa olen tehnyt erilaisissa tutkimus- ja kehitysprojekteissa Turun yliopistossa, Helsingin yliopistossa ja sosiaali- ja terveysministeriössä. Syksystä 2014 olen työskennellyt harvinaisten ja perinnöllisten sairauksien parissa Harvinaiskeskus Noriossa, joka on osa Kehitysvammaisten Tukiliittoa. Työpaikkani on Helsingissä, mutta teen puolet ajasta töitä kotona Turussa.

Perheeseeni kuuluvat avopuoliso sekä 7- ja 11-vuotiaat lapset, joiden kanssa tykkään käydä elokuvissa ja metsäretkillä tai loikoilla sohvan nurkassa kirjan kanssa. Rakastan kutsua kylään ystäviä ja parantaa maailmaa teekupillisen tai viinilasillisen äärellä. Itsekseni viihdyn pyörän selässä, televisiodraamojen parissa, kameran kanssa, pianoa soittamassa ja laulamassa, lukemassa ja lenkkipolulla kuulokkeet korvilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s