Minä

Olen 42-vuotias Turun apulaispormestari ja vihreä kaupunginvaltuutettu. Tammikuussa 2022 olen ehdolla perustettavan Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuustoon.

Havahduin ympäristön tilaan ja maailman epäoikeudenmukaisuuteen yläasteella, jolloin lähdin mukaan kansalaisjärjestötoimintaan. Politiikkaan hivuttauduin opiskellessani Turun yliopistossa ja liittyessäni vastaperustettuihin Turun opiskeleviin vihreisiin.

Opiskelijapolitiikan innoittamana asetuin ehdolle vuoden 2004 kunnallisvaaleissa ja siitä saakka olen ollut Turussa kaupunginvaltuutettuna. Olen ollut neljä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa ja kerran eurovaaleissa.

Politiikassa keskeisiä kiinnostuksen kohteitani ovat kestävä ilmasto- ja ympäristöpolitiikka, lasten ja nuorten syrjäytymisen ja eriarvoisuuden ehkäisy, köyhyyden torjuminen, koulutuksen merkitys, ennaltaehkäisevät palvelut, yhdenvertaisuus ja kaupunkikulttuuri. Kiinnostuksen aiheet luonnollisesti lisääntyvät politiikkavuosien karttuessa, mutta nämä ovat olleet vaaliteemojani alusta saakka.

Koulutukseltani olen FT ja VTM. Väittelin syksyllä 2014 perinnöllisyysneuvonnasta Turun yliopiston lääketieteellisen biokemian ja genetiikan oppiaineesta. Perustutkinnon tein yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa; valmistuin valtiotieteiden maisteriksi sosiologiasta 2005. Työuraa olen tehnyt erilaisissa tutkimus- ja kehitysprojekteissa Turun yliopistossa, Helsingin yliopistossa ja sosiaali- ja terveysministeriössä ja edelliset seitsemän vuotta kehitysjohtajana harvinaisten ja perinnöllisten sairauksien parissa Harvinaiskeskus Noriossa Kehitysvammaisten Tukiliitossa. Elokuussa 2021 aloitin Turussa hyvinvoinnin apulaispormestarin tehtävässä. Vastuualueellani ovat sosiaali- ja terveyspalvelut sekä kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalvelut. Apulaispormestarin roolissa toimin sote-lautakunnan puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana.

Perheeseeni kuuluvat puoliso sekä 9- ja 13-vuotiaat lapset, joiden kanssa tykkään käydä metsäretkillä tai loikoilla sohvan nurkassa kirjan kanssa. Viihdyn luonnossa, televisiodraamojen parissa, kameran kanssa, pianoa soittamassa ja laulamassa, lenkillä äänikirjan kanssa ja erilaisten ihmisten seurassa. Politiikassa parasta on tutustua ihmisiin ja löytää heidän kanssaan yhteinen tie viedä asioita eteenpäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s