Tänään äänestetään Turun suunta

Tänään äänestetään Turulle uusi kaupunginvaltuusto, joka päättää mihin suuntaan kaupunkia seuraavat neljä vuotta viedään. Ääntään kannattaa käyttää, jotta valtuusto olisi kaikkien kaupunkilaisten näköinen. Vaalihuoneistot ovat auki kello 9-20.

Valtuuston lisäksi Turussa äänestetään ensimmäistä kertaa samalla myös pormestarista, jonka valtuusto valitsee keskuudestaan ja joka lähtökohtaisesti on eniten ääniä saaneen puolueen pormestariehdokas. Pormestari johtaa jatkossa kaupunkia yhdessä kolmen apulaispormestarin kanssa.

Olen koko sydämestäni ehdolla Turun pormestariksi, sillä rakastan Turkua ja haluan tehdä töitä sen kehittämiseksi yhä paremmaksi kaupungiksi. Olen saanut olla mukana viimeiset neljä kautta erilaisissa luottamustehtävissä oman työni ohella. Nyt tavoitteenani on pormestarina keskittyä työskentelemään kotikaupunkini ja kaupunkilaisten hyväksi, minkä ajattelen luontevaksi jatkumoksi sille työlle, jota olen tähän mennessä Turussa saanut tehdä.

Haluaisin Turun olevan kestävä, inhimillinen ja rohkeasti huomiseen katsova kaupunki. Se tarkoittaa sitä, että korjaamme koronan jäljet ihmisten arjessa, teemme kunnianhimoisista ilmastotavoitteistamme totta, huolehdimme mielenterveyspalvelujen saatavuudesta, riittävän pienistä opetusryhmistä kouluissa, kulttuurin mahdollisuuksista kukoistaa, että kaikilla on koti ja apua, kun sitä tarvitsee. Rohkeutta tarvitsemme suunnitellessamme kaupungin tulevaisuutta. Emme tee päätöksiä vain itseämme varten; niillä on vaikututusta myös pitkälle tuleviin vuosikymmeniin. Turun on oltava kestävästi kasvava, viihtyisä ja vetovoimainen kaupunki ja sitä varten meidän pitää uskaltaa kehittyä. Meidän pitää varmistaa, että myös lastemme lapsilla on mahdollisuus elää hyvää elämää, nauttia neljästä vuodenajasta, käydä laadukkaita kouluja, uida puhtaassa Saaristomeressä ja asua maailman parhaassa kaupungissa.

Vaalitavoitteiden lisäksi politiikassa on aina kyse myös ihmisistä. Turussa tarvitaan yhteistä näkemystä, jotta saamme aikaan hyviä päätöksiä. Yhteisen näkemyksen aikaansaamiseksi tarvitaan neuvotteluja, kykyä perustella omat näkemyksensä, ymmärrystä toisten tulokulmista ja halua löytää ratkaisu. Nämä kaikki ovat asioita, joita olen halunnut työssäni ja luottamustehtävissäni korostaa. Haluan rakentaa siltoja, en polttaa niitä. Haluan, että rakennamme tätä kaupunkia yhdessä, avoimesti.

Muista äänestää tänään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s