Ehdolla aluevaaleissa

Tammikuussa valitaan historian ensimmäiset hyvinvointialueen valtuustot, jotka jatkossa päättävät sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä. Olen ehdolla Varsinais-Suomen aluevaaleissa.

Apulaispormestarin tehtävässä on toki riittävästi tekemistä siinäkin, mutta ajattelen, että on äärimmäisen tärkeää hoitaa sosiaali- ja terveyspalvelujen siirto kunniakkaasti hyvinvointialueelle ja pitää vuoropuhelu kaupungin ja hyvinvointialueen välillä selkeänä ja hyvänä. Siksi pidän ennen kaikkea etuna, että tunnen Turun tilannetta ja haluan olla vaikuttamassa siihen, että muutos sujuisi mahdollisimman hyvin kiireisessä aikataulussa. Valtuustot aloittavat työnsä maaliskuussa 2022 ja palvelut siirtyvät hyvinvointialueelle 1.1.2023.

Haluan olla vaikuttamassa siihen, että ihmiset saavat palvelut oikeaan aikaan, että palvelupolut sujuvoituvat eikä esimerkiksi lasten ja nuorten palvelujen väliin muodostu raja-aitoja kaupungin ja hyvinvointialueen välillä. Haluan huolehtia järjestöjen toiminnan jatkuvuudesta ja niiden asiantuntijuuden hyödyntämisestä sekä hyvästä palveluohjauksesta, jossa paljon palveluja tarvitseville on saatavissa apua yhdeltä luukulta. Haluan, että sosiaalipalvelut eivät jää terveyspalvelujen jalkoihin, vaikka uudistusta tehdään aika paljon terveydenhoito edellä. Haluan, että tasaamme terveys- ja hyvinvointieroja ja huolehdimme, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevat, olivat he sitten päihde- ja mielenterveysongelmien kanssa eläviä, lastensuojelua tarvitsevia, paperittomia tai pitkäaikaissairaita, pidetään mukana yhteiskunnassa. Siksi olen ehdolla näissä vaaleissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s