Tänään voidaan tehdä historiaa

Tänään äänestetään kunnille uudet valtuustot, jotka päättävät niiden asioista seuraavat neljä vuotta. Eniten toivon, että nämä asiat kiinnostaisivat mahdollisimman monia kuntalaisia, sillä kyse on ihan tavallisesta arjesta: mihin rakennetaan taloja ja pyöräteitä, missä on viheralueita ja leikkipuistoja, kuinka suuret ryhmät kouluissa ja päiväkodeissa on, ovatko kirjastot auki joka päivä, jäädytetäänkö luistelukentät talvisin, saavatko pienituloiset edulliset harrastusmahdollisuudet, rakennetaanko uusille asuinalueille riittävät palvelut… Jos ei anna ääntään, joku muu päättää näistä asioista omasta puolesta ja tuo joku muu voi olla niistä ihan eri mieltä.

Gallupit ovat luvanneet vihreille nousua koko maassa, myös Turussa. Tänään voidaan tehdä vihreää historiaa, mutta vain, jos kaikki kannattajat antavat äänensä. Jos vihreät nousevat Turussa nykyistä suuremmaksi puolueeksi, sen poliittiset tavoitteet nousevat myös merkittävämpään asemaan. Näihin poliittiisiin tavoitteisiin voi tutustua vaaliohjelmassamme.

Ääni vihreällä ehdokkaalle on ääni vihreälle muutokselle, isojen valtapuolueiden vuosikymmeniä vanhan liiton heikkenemiselle. Ääni vihreälle ehdokkaalle on ääni kestävälle politiikalle, jossa ei haluta jättää tuleville sukupolville ekologisia, sosiaalisia eikä taloudellisia velkoja.

Turussa on sata mainiota vihreää ehdokasta, joita voi äänestää numeroilla 120-219. Minua voi äänestää numerolla 184. Minua äänestämällä saa kokeneen ehdokkaan, joka on viime vuosina istunut neuvottelupöydissä sopimassa esimerkiksi sellaisista asioista kuin subjektiivisen päivähoito-oikeuden säilyttäminen Turussa, Hämeenkadun pyörätien rakentaminen tai Perno-Pansion alueen kehittäminen. Olen yhteistyökykyinen ja innokas kehittämään rakasta Turkua. Tunnen varsinkin lapsiperheiden arkea ja ruuhkavuosien haasteita, joita kunnissa voidaan helpottaa. Työssä toimin sote-alalla kehitysvammaisten ja harvinaissairaiden palvelujen parissa. Olen perehtynyt erityisesti lapsia, liikennettä, ilmastopolitiikkaa, lähiöitä, keskustan kehittämistä ja kulttuuria koskeviin kysymyksiin, mutta 12 kuntapolitiikkavuoden aikana olen saanut olla mukana ihan kaikenlaisten asioiden ratkomisessa. Kaksi viimeistä vuotta olen vaikuttanut konsernijaoston puheenjohtajana Turun yhtiöiden omistajaohjauksessa.

Jos kaipaat Turussa muunlaista vihreää ehdokasta, voin suositella listaltamme ihan jokaista! Sieltä löytyy lisäkseni kahdeksan istuvaa, valtavan taitavaa nykyvaltuutettua, yksi puolueen puheenjohtaja, yksi entinen kansanedustaja, noin 40 erilaisissa muissa kunnallisissa luottamustehtävissä vaikuttanutta huippuehdokasta ja noin 50 ihan uutta supertähteä. Valinnanvaraa siis löytyy. Toivottavasti jokainen löytää sieltä juuri itselleen sopivan ehdokkaan. Olemme hyvin samanmielisiä perusasioista, joten jos oma ehdokas ei pääsekään läpi, se ei haittaa, sillä ääni päätyy joka tapauksessa puolueen hyväksi.

Tänään jännitetään! Iloista vaalipäivää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s