Kuntavaalit 2017

Olen ehdolla kuntavaaleissa 2017, sillä haluan jatkaa sitä määrätietoista työtä, jota olemme vihreissä tehneet Turun vihertämiseksi. Kaupungissa on paljon kaikkea suurta ja kiinnostavaa meneillään ja toivoisin voivani olla mukana viemässä hyviä asioita eteenpäin. Sote- ja maakuntauudistus tulevat myös kovaa vauhtia – on tärkeää pitää huolta elinvoimaisesta Turusta uudistuksen jälkeenkin.

Vaalityötä on mukavampi tehdä yhdessä. Jos haluat tulla mukaan kampanjaani, ota yhteyttä minuun (elina.rantanen at vihreat.fi) tai facebook-viestillä.

Vaalikampanjan tekemiseen tarvitaan myös rahaa. Pienistäkin tukisummista koostuu iso virta, joten olen jokaisesta lahjoitetusta eurosta hyvin kiitollinen.

Tue Elina2017-kampanjaa tästä

Lämmin kiitos kaikesta tuestanne! Ilman sitä olisi mahdotonta olla ehdokkaana vaaleissa.

Vaaliteemani kuntavaaleissa 2017:

Lasten kaupungissa viihdytään

Kun kaupunkia suunnitellaan lasten silmin, siitä tulee mukava kaikille. Turussa tarvitaan hauskoja paikkoja eri puolille kaupunkia, erityisesti keskustaan. Kaavoituksessa pitää aina muistaa eri-ikäiset kaupunkilaiset. Kouluista ja päiväkodeista ei pidä säästää, sillä niissä luodaan paitsi tämän päivän, myös tulevaisuuden hyvinvointia ja huolehditaan lasten tasa-arvoisesta koulutuksesta. Ryhmäkokoja ei pidä kasvattaa eikä subjektiivista päivähoito-oikeutta rajata. Kaikkien lasten tulee voida harrastaa; vähävaraisille perheille tämä tulee taata toimeentulotuessa. Lastensuojelussa pitää satsata varhaiseen puuttumiseen, jotta huostaanottoja voidaan vähentää.

Turku on kaikille hyvä kaupunki

Kaupunkilaisten hyvinvointieroista pitää pyrkiä eroon: niihin osiin kaupunkia, joissa on eniten ongelmia, pitää investoida eniten asuinalueiden viihtyisyyttä kohentavia asioita, kuten ulkoilualueita tai uutta asumista. Myös alueiden kouluihin pitää kohdentaa enemmän rahaa. Köyhimpien kaupunkilaisten terveyskeskusmaksuista ei tule luopua ja sote-uudistuksessa pitää turvata vähävaraisten sosiaali- ja terveyspalvelut. Vähävaraisten mahdollisuudesta harrastaa liikuntaa ja kulttuuria pitää huolehtia mm. Kimmoke-rannekkeen avulla.

Lisää pyöräteitä, vähemmän päästöjä

Turun keskustaan tarvitaan edelleen lisää pyöräteitä, vaikka Humalistonkadun pyörätien rakentaminen on vihdoin alkamassa. Kauppatorille pitää päästä turvallisesti pyörällä ja pyöräilyolosuhteita tulee parantaa niin, että pyöräilystä tulee mahdollisimman houkutteleva kulkumuoto – Turku on juuri sopivan kokoinen pyöräilykaupunki, jossa pyöräilyllä voi olla vieläkin vahvempi asema. Liikennettä tulee muutenkin kehittää entistä vähäpäästöisemmäksi, jotta Turku saavuttaa hiilineutraalin kaupungin tavoitteensa vuoteen 2040 mennessä.

Kulttuurista elinvoimaa

Turku on vanha kulttuurikaupunki ja sen tulee jatkossakin osata ammentaa tästä. Erilaisia kulttuuritapahtumia pitää olla kaupungissa ympäri vuoden ja vapaan kentän toimintaa helpotetaan. Kirjastojen aukioloista ei tingitä, sillä ne takaavan tasa-arvoiset sivistysmahdollisuudet kaikille ja luovat mukavia kaupunkitiloja. Kulttuuritiloista pidetään hyvää huolta.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s