Politiikkaa

Toimin Turussa hyvinvoinnin apulaispormestarina. Valtuutettuna olen ollut vuodesta 2005 alkaen. Kuluneina vuosina olen toiminut lisäksi kaupunginvaltuuston puheenjohtajana, kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana, konsernijaoston puheenjohtajana, kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana, vihreiden ryhmäpuheenjohtajana, kulttuurilautakunnan puheenjohtajana sekä jäsenenä joukkoliikennelautakunnassa ja ympäristö- ja kaavoituslautakunnassa. Apulaispormestarin tehtävään kuuluu sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajuus ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtajuus. Osallistun myös kulttuuri- ja nuoriso- sekä liikuntalautakuntien työhön.

Turussa tärkeitä asioita, joihin olen saanut olla aiemmilla kausilla vaikuttamassa, ovat mm. kunnianhimoinen ilmasto-ohjelma ja tavoite olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2029, subjektiivisen päivähoito-oikeuden ja päivähoidon ryhmäkokojen säilyminen lainsäädännön muututtua, kouluihin suunnatut lisäresurssit, perhetyön virkojen lisääminen lastensuojelussa, kirjastojen aukioloaikojen kasvattaminen, Fölin kehittäminen, uudet pyörätiet, keskustavision tekeminen, syrjäytymisen ehkäisyn toimenpideohjelman aikaansaaminen, terveyskeskusmaksuvapautusten säilyttäminen ja elinkeinopolitiikan kehittäminen. Paljon muutakin olemme vuosien varrella Turussa saaneet aikaan, vaikka toki politiikassa on tullut vastaan myös tappioita ja epäonnistumisia.

Apulaispormestarin tehtävässäni keskeisiä tavoitteitani ovat turkulaisten hoitoonpääsyn parantaminen, terapiatakuun toteuttaminen, hyvinvoinnin lisääminen, etenkin lasten ja nuorten mielenterveystilanteen parantaminen, oikea-aikaisen ja tehokkaan avun varmistaminen kaikille, kulttuurin roolin kasvattaminen vanhassa kulttuurikaupungissamme ja turkulaisten liikunnan harrastamisen lisääminen.

Vuosien varrella olen tehnyt aloitteita ja kirjoituksia seuraavista aiheista:

Aloitteita

Aloite Reilun kaupan kaupungin arvonimen hakemisesta Turun kaupungille – Jätetty 27.10.2014 aiemmin tehdyn päätöksen toimeenpanemiseksi; Turusta tuli reilun kaupan kaupunki vuonna 2017.

Aloite lasten leikkipaikan rakentamisesta Turun keskustaan – Vastauksessa todettiin, että keskustaan ei sovi leikkipaikkaa, koska se on liian meluisa ja epäviihtyisä paikka. Sittemmin keskustan kehittämisen visiossa asiaa katsottiin toisin.

Aloite äitiys- ja lastenneuvolatoiminnan järjestämisestä saman neuvolan yhteydessä – Aloitteen mukaisia toimenpiteitä on alettu tehdä.

Aloite jalankulkijoiden liikenneturvallisuuden parantamisesta Itäisen Pitkäkadun ja Kerttulinkadun kulmassa – Paikkaan on saatu liikennevalot.

Aloite kestovaippojen käyttöön kannustamiseksi Turun päiväkodeissa – Kestovaippojen käyttö sallittiin Turun päiväkodeissa loppuvuonna 2008.

Aloite Vihreä lippu -koulujen ja päiväkotien tukemiseksi – Vihreä lippu -koulujen ja päiväkotien määrä ei ole kasvanut merkittävästi.

Aloite kasvisruuan osuuden lisäämiseksi Turun kouluissa – Turun kouluissa alettiin tarjoilla kasvisruokaa toisena vaihtoehtona kaikille sekä saatiin kasvisruokapäivä vuonna 2010.

Aloite Ylioppilaskylän ja rautatieaseman välisten joukkoliikenneyhteyksien parantamisesta – Yhteyksiä päärautatieasemalle parannettiin.

Aloite naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen toimintaohjelman saamiseksi Turkuun – Varsinaista toimintaohjelmaa ei tehty, mutta vastuutuksia aiheeseen liittyen nimettiin.

Aloite joukkoliikenteen markkinoimisesta uusille turkulaisille – Aloitteen mukaisia toimenpiteitä ei ole toteutettu.

Aloite pyöräilyn sujuvuuden ja turvallisuuden lisäämisestä ylitettäessä Aurakatua Läntisellä Rantakadulla – Paikkaan saatiin liikennevalot kesällä 2012.

Aloite ennakkoäänestyspaikan sijoittamisesta kampusalueelle – Ennakkoäänestyspaikka siirrettiin ylioppilaskyläsäätiöstä yliopiston hallintorakennukseen eduskuntavaaleissa 2007.

Aloite Reilun kaupan kahvin ja teen käyttöönotosta Turun kaupungin tilaisuuksissa – Aloite on pääasiassa toteutunut.

Kirjoituksia

Pyhä lehmä

Lähiöt nousuun

Maailma ei ole meitä varten

Onko Turulla varaa jättää raiteet rakentamatta?

Maailman köyhyys kuuluu myös Suomelle. Kirjoitukseni Vihreä Maailma -blogissa

Juha, Heikki, Matti ja Pekka. Kirjoitukseni Vihreiden Naisten blogissa

Madagaskarin vaaleanpunainen kotilo. Kirjoitukseni Varsinais-Suomen vihreiden ehdokkaiden luonnonsuojelupamfletissa

Rannikkoseutu nousuun – Elina ja Laura Rantasen yhteinen rannikkopoliittinen ohjelma

Kuka pukisi keisarin? Kirjoitukseni Maailmantalouden tekijöiden blogissa

Politiikkaa pyöräilijöiden kustannuksella

Pätkätöistä päivää

Kiltteys kunniaan

Kirjastosilta elävöittää keskustaa

Turku palaa edelleen – palataan mekin kulttuurin äärelle!

Vappupuhe 2012

Rahmaninovia reseptillä

Pikaraitiotie on lähitulevaisuutta

Lasten kaupunki

Kulttuuria kulttuuripääkaupunkivuoden jälkeenkin

Pukumiehet pikaratikkaan

Tasa-arvoa asevelvollisuuteen

Kulttuuri tukee terveydenhuoltoa

Aamuksi Berliiniin

Tietoa muutoksista päivähoidossa

Asumisunelmia

Leikin jäljet on korjattava

On vaalirahoituksessaan puhtaitakin puolueita

Kestovaippakieltoa harkittava uudelleen

Autot ajavat ihmiset kauas

Toriparkki on menneisyyden hanke

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s